Kosmetologi on ihosi paras ystävä – Miksi kosmetologilla pitää käydä säännöllisesti?

Kasvojesi iho on ainutlaatuinen ja omanlainen – kenelläkään muulla ei ole samanlaista. Hoitolamme tarjoamat kasvohoidot on suunniteltu eri ihotyypeille sopivaksi, mutta myös asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan muokattaviksi.

Ihon kosteusköyhyys, voimakas talineritys tai ikääntymisen tuomat ihomuutokset ovat kaikki aisoissa pidettäviä ihon ongelmia. Eri ihotyypit tarvitsevat erilaista hoitoa, oikeita kotihoitotuotteita unohtamatta. Hoitomuodon valintaa voi pohtia itsekin, mutta lopullinen valinta kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi – kokenut kosmetologi osaa korjata ihosi mahdollisia ongelmia parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue blogitekstistämme, miksi kosmetologilla tulee käydä säännöllisin väliajoin.

Usein kuulee kysyttävän: kuinka monta kertaa vuodessa pitäisi käydä kosmetologilla ja mitä hoitoja siellä pitäisi valita?

Tähän on vaikeaa ja lähes mahdotonta antaa yksiselitteistä vastausta. Jokaisen iho, sen tarpeet ja omat hoitotottumukset määrittävät sopivan rytmin kosmetologilla käynteihin. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin sitoutuminen ja motivoituminen päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Kasvohoito on aina rentouttava hengähdyshetki, mutta kun hoitolassa tehtäviltä hoidoilta aletaan vaatia pysyviä ja näkyviä tuloksia, tulee sitoutua säännöllisiin hoitolahoitoihin sekä hoitoja tukeviin kotihoitotuotteisiin.  Turvallisinta on noudattaa ihon omia tarpeita ja eri vuodenaikojen mahdollisia vaikutuksia kasvojen ihon hyvinvointiin.

Nyt keväällä tätä kirjoittaessani, valon määrä lisääntyy ja uudistumisen tarve alkaa herätellä useita. Katsooko peilistä talven samentama iho tai talvipipon alla muhinut epäpuhdas otsa?

Aina kosmetologilla käyntiin ei suinkaan tarvitse olla syytä tai rytmiä: kasvohoito on ihana tapa hemmotella itseään.

Kevät ja alkukesä on erinomaista aikaa harkita kosmetologilla käyntiä

 

Talvi on saattanut kuivattaa ihoa. Moni jättää pakkasilla kasvojen ihon kuorimatta, koska pelkää sen vahingoittavan kuivaa tai herkkää ihoa. Tämä saattaa kuitenkin joissain tapauksissa pahentaa kuivuudesta johtuvia ihon ongelmia. Kuorittu iho vastaanottaa kosteuttavatkin tuotteet paremmin.

Ihon tarpeet voivat vaihdella vuodenaikojen mukaan hyvinkin paljon, ja siksi kosmetologilla kannattaakin käydä vähintään vuodenaikojen vaihteissa. Ihon tarpeet voivat kuitenkin vaihdella kuukaudenkin sisällä useamman kerran, minkä takia ihonhoidon tärkein osuus on se, mitä tekee kotona – säännölliset käynnit kosmetologilla auttavat sinua hoitamaan ihoasi oikein myös kotona. Maski-aika, jonka koronapandemia on tuonut mukanaan, on tehnyt monien ihosta tukkeutuneen. Joskus koko päivän kasvoilla pidettävä, huonosti hengittävä maski saa leuan ihon ja nenän täyteen epäpuhtauksia tai finnejä. Ihon kannattaa antaa levätä ilman maskia aina kun siihen on mahdollisuus. Raitis ulkoilma on iholle myös hyväksi.

Kun asetat kevätsuunnitelmiisi kasvohoidossa käyminen, ovat valikoimastamme löytyvät Usva BiON Signature Expert erikoiskasvohoidot täydellisiä vaihtoehtoja kevääseen. Esittelen tässä postauksessa kolme vaihtoehtoa tämän palvelukategorian alta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse hoitoon tullessasi tietää, mitä ihosi tarvitsee, jätä se ammattitaitoisen kosmetologin huoleksi!

  • C – Brighten & Antioxidant herättää ihosi pitkän talven jäljiltä uudestaan eloon. C-vitamiini suojaa ihoa, vaalentaa pigmenttiläiskiä ja auttaa palauttamaan iholle kimmoisuuden tuntua boostaamalla kollageenin tuotantoa. Hoito lisää ihon hapensaantia ja kirkastaa ihoa tehden siitä valovoimaisen ja hehkuvan.
  • Enzyme Bliss on herkällekin iholle sopiva entsymaattinen eli rakeeton kuorintahoito, joka heleyttää ihon sävyä, puhdistaa huokosia ja tasoittaa ihon rakennetta. Hoidossa käytettävä kasvonaamiopohja sisältää eläviä probiootteja, minkä ansiosta hoito auttaa myös vahvistamaan ihoa suojaavaa mikrobikantaa.
  • AHA Advanced Peel  – kasvohoidossa ammattitasoiset ja edistyneet AHA-hapotuksemme, Glykolihappo 30% ja Maitohappo 35% tarjoaa tehokkaimmat hoitotulokset moniin erinäisiin ihonhoidon tarpeisiin. Medikosmeettiset hedelmähapotukset sisältävät lisäksi hoitoa tehostavia kasviuutteita, antioksidantteja sekä entsyymejä, joilla happokuorinnan tehoa on aktivoitu entisestään.
    • Maitohappo tasapainottaa ihoa ja vahvistaa ihon luonnollista vastustuskykyä. Terve ja hyvinvoiva iho tuottaa itsenäisesti maitohappoa, joka tasapainottaa ihon luonnollista hieman hapanta pH:ta. Kun ihon pH nousee, maitohapon tuotanto hidastuu, minkä seurauksena mikrobilajien monimuotoisuus häiriintyy, haitalliset mikrobit pääsevät asettumaan ihoon, ihon oma talineritys häiriintyy ja kosteuden haihtuminen lisääntyy. Iho ajautuu piilevään tulehdustilaan, mikä aiheuttaa muun muassa atooppista ihottumaa sekä muita ihosairauksia, kuten aknea ja rosaceaa. Maitohappo on erinomainen hydrolipidikalvon pH:n tasapainottaja, sillä ihotali sisältää maitohappoa luonnostaan. Maitohapon avulla ihon toiminnot tasapainottuvat ja vahvistuvat, ja lisäksi se aktivoi solutuotantoa sekä kollageenin ja elastiinin muodostusta. Maitohappo tuottaa kevyen, välittömästi kirkastavan ja puhdistavan kuorinnan, joka soveltuu lähes kaikille asiakkaille ja ihotyypeille.
    • Glykolihappo on AHA-happojen pienimolekyylisin happo, joka kykenee imeytymään syvemmälle ja vaikuttamaan tehokkaammin syvempiin ongelmiin. Käytetään ikääntymismuutosten, pigmenttiläiskien, komedojen, arpien – sekä aknetulehdusten hoitoon. Glykolihappo korjaa erityisen tehokkaasti rappeutunutta sidekudosta, jonka avulla kollageenisäikeet vahvistuvat ja aktivoituvat. Tämän vuoksi syvällä vaikuttava glykolihappo on erityisen tehokas syvempien juonteiden, ryppyjen ja esimerkiksi aknearpien hoidossa, sillä kollageeni – ja elastiinisäikeiden vahvistuessa iho kiinteytyy ja ”nousee.” Glykolihappo myös syväpuhdistaa ihohuokoset talista, kuona-aineista, meikinjäämistä ja toksiineista. Monet tutkimukset myös todistavat glykolihapon olevan todellinen tehoainesosa etenkin tukkeutuneen komedoaknen ja kystisen aknen hoidossa. Happo kuorii tehokkaasti ihoa tukkivaa kuivaa sarveiskerrosta, sulattaa talitukkeumia sekä ehkäisee ihohuokosissa esiintyvää tulehdusta.

Kaikkiin Usva Bion Signature expert erikoiskasvohoitoihin (pois lukien AHA Advanced Peel) sisältyy hoitava ultraääni Ditelle 900 -laitteella. Hoitavassa ultraäänessä ultraäänienergia tunkeutuu kudokseen ns. paineaallon muodossa, minkä ansiosta solukalvojen läpäisevyys lisääntyy huomattavasti, jolloin aineiden kulkeutuminen niiden läpi helpottuu ja nopeutuu. Antotehoa säätelemällä kudosten lämpötila saadaan nousemaan, jolloin verenkierto vilkastuu ja kollageenisäikeiden joustavuus kudoksessa lisääntyy.

Ihon tarpeista riippuen hoitoon voidaan lisätä myös puhdistava ultraääni Ditelle Duo -laitteella. Puhdistava ultraääni on ihosolukon poisto-, pinnallinen- ja syväkuorintavaihe ennen mahdollista kasvojen mekaanista puhdistusta. Laitteella voidaan puhdistaa ja kuoria erilaisia ihotyyppejä turvallisesti ja hellävaraisesti, joten hoidot sopivat hyvin myös herkemmillekin asiakkaille.

Jokainen sarjahoitona suositeltu hoitokerta räätälöidään aina jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti, minkään kasvohoitokerran ei siis tarpeen olla kopio edellisestä. Kosmetologi osaa käyttää toteuttamissaan hoitomuodoissa aina sinun ihollesi sopivia tuotteita turvallisesti.

Eri vuodenaikojen vaihtelut ovat hyviä aikoja suunnitella kasvohoidossa käymistä

Kun käyt kasvohoidossa aina vuodenajan vaihtuessa tai vaihtumisen lähestyessä, säännöllinen kosmetologilla käynti on helpompi muistaakin.

Sen lisäksi, vuodenaikojen vaihdokset ovat hyviä aikoja tarkistaa kasvojen ihon kunto ja suunnitella sopivat kotihoidon keinot tulevaa vuodenaikaa varten. Kasvojesi iho tarvitsee jokaisena vuodenaikana eri tuotteita, miksei myös erilaisia kasvohoitoja: usein talvella kosteuttavampaa ja kesällä puhdistavampaa.

Varatessasi aikaa kasvohoitoon, sinun ei tarvitse tietää, mitä hoitoa kasvojesi iho tarvitsee. Ammattitaitoinen kosmetologi tarkastaa hoidon aluksi ihosi kunnon ja kysyy hieman ihonhoidollisista rutiineistasi. Näin hän osaa suorittaa juuri sinulle parhaan mahdollisen hoidon.

Joskus ihon ongelmat voivat vaatia muutamia tiheämpiä käyntejä, jos ongelma on pitkittynyt tai erityisen sitkeä.

Jotta kasvohoidosta olisi hyötyä pidemmäksi aikaa, on hyvä ottaa ammattilaisen vinkit hoitolasta kotiin saakka.

 Ihoa tulee hoitaa oikeilla tuotteilla myös kasvohoitojen välissä.


Kasvohoidon tehokkuuden varmistamiseksi on valittava oikeanlaiset kotihoitotuotteet.  Kasvohoito on aina mahdollisuus muuttaa ja parantaa omia ihonhoidonrutiineja: ammattilainen näkee ja tuntee ihosi ongelmat ja niiden ratkaisut parhaiten.

Tärkein muistisääntö kasvohoitoa suunitellessa: Muista hoitaa ja hemmotella itseäsi ammattilaisen suorittamalla kasvohoidolla. Kosmetologi on ihosi paras ystävä <3

Kiinnostaivatko nämä artikkelit myös kaveria? Laita jakoon!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Explore more about Paris

Elämyshoitola Usva logo kultainen, Seinäjoki
Väinölänkatu 20,
60120 Seinäjoki